SiberdincSiberdinc Siber Güvenlik, Ağ Güvenliği, Cyber Security

Araştırmacılar Yapay Zeka Destekli Sinsi Malware Geliştirdi

apay zeka (AI) malware otomatik olarak tespit ve mücadele için potansiyel bir çözüm olarak görülmüş ve herhangi bir organizasyonu etkilemeden önce siber saldırıları durdurmak.

Ancak, aynı teknoloji aynı zamanda en iyi siber-güvenlik savunmalarını bile kaçmak ve bir bilgisayar ağı bozabilir veya sadece hedef yüzü kamera tarafından tespit edildiğinde bir saldırı başlatmak malware yeni nesil güç tehdit aktörler tarafından silahlandırılabilir.

Bu senaryoyu göstermek için, IBM Research güvenlik araştırmacıları DeepLocker ile ortaya çıktı.—”direkt hedefli” saldırı aracı AI tarafından desteklenmektedir yeni bir cins, hangi belirli bir kurban ulaşana kadar kötü niyetli gizler.

IBM araştırmacıya göre, DeepLocker tespit edilmeden radar altında uçuyor ve “ve AI modeli Yüz Tanıma, jeolocation ve ses tanıma göstergeleri ile hedef tanımlar en kısa sürede kötü niyetli eylem serbest bırakır.

Geleneksel malware “sprey ve dua” yaklaşımı olarak açıklayan, araştırmacılar gizli yapay AI-powered kötü amaçlı yazılım bu tür özellikle tehlikeli olduğuna inanıyoruz, ulus-devlet kötü amaçlı yazılım gibi, bu tespit edilmeden sistemleri milyonlarca enfekte olabilir çünkü.Kötü amaçlı yazılım, ses tanıma, yüz tanıma, Geolocation ve diğer sistem düzeyinde özellikler gibi göstergeler yoluyla tespit edilen, en çok virüsten koruma ve kötü amaçlı yazılım tarayıcılarının tespit edilmesinden kaçınmak için video konferans yazılımı gibi iyi niyetli taşıyıcı uygulamalarında kötü amaçlı yüklerini gizleyebilir.

DeepLocker yeteneklerini göstermek için, araştırmacılar, bir video konferans uygulaması iyi bilinen WannaCry ransomware kamuflaj kavramı bir kanıtı tasarlanmış böylece antivirüs motorları ve malware sandboxes dahil güvenlik araçları tarafından undetected kalır.

Dahili tetikleme koşulu ile, DeepLocker kilidini vermedi ve hedef yüzünü tanıyana kadar sistem üzerinde ransomware yürütmek, hangi hedef halka açık fotoğrafları kullanarak eşleştirilebilir.

Erdinç Tandoğan

Merhaba. Ben Erdinç Tandoğan. Siber Güvenlik Yüksek Lisans mezunuyum. Blog sitemde hem kendimi geliştirmek hemde Türkçe kaynakların çoğalması adına paylaşımlar yapmaktayım. Linkedin profilimden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Siberdinc on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.

Kapatmak için ESC tuşuna basın