SiberdincSiberdinc Siber Güvenlik, Ağ Güvenliği, Cyber Security

2023 | En İyi 10 Hacking Dizi Serisi

Ünlü Hacking Serisi – Bir Hacker 2021 yılında ne izleyebilir ?

Herkesin evde olduğu,  kendimizi geliştirmek için sabah akşam çalıştığımız COVİD19 döneminde bazen nefes almak gerekebilir.

Dijital Eğlence sektörü milyarlarca dolarlık bir endüstridir. Bu endüstri son on yılda büyük bir büyüme kaydetti. Hepimiz web dizilerini severiz. Öyle değil mi?

Web dizilerini ve dijital medyayı izlemek çok eğlenceli. Aralarından seçim yapabileceğiniz birden fazla türle, bu eğlence ortamı herkesin dikkatini çekiyor. Romantikten bilimkurguya kadar herkes için bir dizi var.

Ama bilgisayar korsanları için herhangi bir tür var mı? Bilgisayar meraklılarının gerçek tarafını gösterebilecek herhangi bir medya kaynağı var mı? İnsanları sıkmadan çeken bir gösteri veya web dizisi var mı?

2021 | En İyi 10 Hacking Dizi Serisi

Güncelleme : 25.11.2023 (Yakın Tarihte Güncelleme Yapılacaktır)

Evet, bu makalede bolca var. Yani aşağıda çok seveceğiniz ve kesinlikle izleyeceğiniz en iyi 10 Hacking Dizi Serisinin listesi mevcut.

1.) Mr. Robot

En üst sıradaki dizi ve her hacker’ın favorisi! Bu seri, bir bilgisayar programcısı ve gündüz bilgisayar uzmanı ve gece temkinli bir hacker olan Elliot adında bir hacker üzerinde yoğunlaşıyor.

Elliot’u, karanlık siber ordunun lideri olduğu söylenen yaşlı bir adam, yani Mr Robot izliyor gibi görünüyor. Mr Robot, Elliot‘ın ahlaki olarak çalıştığı Elliot şirketi de dahil olmak üzere kurumsal Amerika’yı devirmek istiyor.

Elliot’un kişisel inançları ona bu çok uluslu şirketleri almasına direniyor, ancak bu şirketlerin tüm dünyayı yönettiğini fark ediyor.

2.) Silikon Vadisi

HBO’nun kara mizah türündeki yeni komedisi Silicon Valley; Silikon Vadisi’nde çalışan, içine kapalı asosyal bilgisayar programcısı Richard ve onun beş arkadaşının öyküsünü anlatıyor. ilk bölümüyle 6 Nisan Pazar akşamı izleyici ile buluştu. King of the Hill isimli animasyon dizisinin yaratıcısı olarak bilinen yapımcı Mike Judge’ın imzası bulunan yapım, teknoloji dünyasındaki insanların başarıya ulaşabilmek için geçtiği yolları bir bir gösterme iddiasında!

3.) The I.T. crowd 

The IT Crowd, İngiliz yapımı bir komedi dizisidir. İngiltere’nin Channel 4 kanalında, Türkiye’de de Digiturk Show Plus kanalında yayınlanır. The IT Crowd, Coupling’ten sonra gelen en iyi İngiliz komedi sitcom’u olarak gösteriliyor. Dizi, bir İngiliz şirketi olan Reynholm Industries’in bodrum katında bulunan IT (bilgi işlem) departmanında geçmektedir. IT departmanında çalışan Roy ve Moss, kendilerini bilgisayarlara adamış asosyal karakterlerdir. Bu ikilinin ortak özelliği, şirketin üst katlarında bulunan temiz ve aydınlık ofislerde çalışan elemanlardan nefret etmeleridir. Departmanlarının başına bilgisayarın B’sinden anlamayan bir yönetici olan Jen’in gelmesi ise Roy ve Moss’un iyice keyfini kaçırır. Ama daha sonraları bunu eğlenceye dönüştürmelerini bilirler. The IT Crowd, İngiltere’de “En İyi Sitcom” dalında bir çok ödül kazandı. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde de “En İyi Sitcom” dalında aday gösterildi ve kazandı.

4.) Person of Interest

Lost, Alias, Fringe gibi gizemlerle örülü başarılı serilerin yaratıcısı J.J. Abrams’dan yeni bir seri. Jim Caviezel ve Michael Emerson’ı başrole taşıyan Person of Interest; bir milyonerin eski bir CIA ajanıyla bir araya gelerek işlenmesi muhtemel suçları, yaşanmadan önlemeye çalışacakları bir dizi.

Zengin bir adam olan Mr. Finch, suçları önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. Ancak programı hayata geçirebilmesi için, bir başkasına ihtiyaç duyar. Kayıtlara göre ölü görünen eski CIA ajanı Reese, tam Mr. Finch’in aradığı adamdır. İlginç bir ikili oluşturan Mr. Finch ve Resee, suçları önlemek adına güçlerini birleştirirler.

Dizinin konusunu ilk okuduğumuzda, aklımıza Minority Report gelmesi gayet olağan, ama yıllar önce Lost’u da; bir ada var, uçak kazası oluyor, kazazedeler adadan kurtulamıyor falan diyerek anlatmışlardı. Yani kısacası ilk bakışta fikir çok orijinal görünmeyebilir, ama işin içinde J.J. Abrams varsa bir kere daha düşünülür ve izlenir.

5.) Chuck

Dizide Chuck (Zachary Levi) bilgisayarına gelen bir mesajı açmasıyla birlikte birdenbire bütün devlet sırları beynine yüklenir. Chuck bir süre sonrasında ise kıdemli ajan olan John Casey ve yeni ortağı Sarah tarafından bilgisayar işiyle ve ulusal güvenlik görevleri arasında gidip gelen ikili bir yaşantı sürmeye itilir. Fakat ikisi arasında kalan Chuck’ı bir yandan John öte yandanda Sarah çekiştirmeye devam edecektir. Karşılarına çıkacak olan suikastçiler ise işin eğlenceli kısmını oluşturacak.

6.) Halt and Catch Fire 

1980’li yılların bilgisayar patlamasının yaşandığı dönemde geçiyor ve icatları doğrudan o dönemin dev şirketleriyle karşı karşıya kalan dahi ve önsezili bir mühendisin gözünden anlatılıyor. Şirketlerin profesyonel ve kişisel ortaklıkları açgözlülük ve egoyla zorlu bir duruma gelirken, Teksas’ta bulunan Silikon Vadisi’nin değişen kültürünü de gösteriyor.

 

7.) C.S.I.:Cyber 

FBI’ın Siber Suçlar Bölümü’nden Avery Ryan’ı merkezine alan dizi, yeni bir CSI uzantısı… Siber psikoloji uzmanı olan Ryan, ekibiyle birlikte bir takım bilişim suçlarını önlemeye çalışır. Dizinin başrolünde Medium dizisinden hatırlayabileceğiniz Patricia Arquette var.

8.) Scorpion 

Yapımcıları arasında Alex Kurtzman ve Roberto Orci var. Konusu için “Sheldon’lar ile Leonard’lardan oluşan bir grup adamın üzerine drama” diye benzetme yapılan dizide, bir grup nevi şahsına münhasır dahi Dünya sorunlarını çözmeye ve modern çağın getirdiği tehditleri aşmaya çalışıyor.

9.) Black Mirror 

Mini dizinin her bir bölümü bir başka hikayeyi anlatıyor. İlk bölüm, sosyal medyanın başa bela olabileceğini gösterirken, ikinci bölüm televizyondaki yarışmaların birgün varabileceği noktaya parmak basıyor. Üçüncü bölüm ise; yakın bir gelecekte insanlar taktırdıkları hafıza çipleri sayesinde tüm hayatlarını depolayabilmektedirler. Hiçbir şey unutulmuyor, hiçbir ayrıntı atlanmıyordur. Peki ya bu, iyi bir şey midir?

10.) Betas 

Bu dizi sırasında, bir grup meraklı, bilmeniz gereken insanları aramak için bir sosyal ağ uygulaması ortaya çıkar. Televizyon programı Silikon Vadisi’ni ve rekabet hayatını gösteriyor.

Not: Diziler arşivlerde duruyor, fakat siber güvenliğin de hergün farklı senaryoları çıktığını unutmayalım 🙂 Kendimizi geliştirmeye, çalışmaya devam edelim 🙂

2021 yılında izlenecek Hacking Konulu Belgesel yazıma da buradan ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle. Güvenli günler.

Makalelerimden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız. Mail aboneliği kısmından ABONE olabilirsiniz.

Veya TELEGRAM Duyuru Kanalıma Katılabilirsiniz.

Sağlıklı ve Güvenli Günler Dilerim.

Erdinç Tandoğan

Merhaba. Ben Erdinç Tandoğan. Siber Güvenlik Yüksek Lisans mezunuyum. Blog sitemde hem kendimi geliştirmek hemde Türkçe kaynakların çoğalması adına paylaşımlar yapmaktayım. Linkedin profilimden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Siberdinc on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.

Kapatmak için ESC tuşuna basın